Over mij

Sinds mijn beëdiging in 1997 ben ik werkzaam in de advocatuur. Begonnen in Amsterdam in de algemene praktijk. Vervolgens overgestapt naar Haarlem, waar ik me ben gaan specialiseren in het familierecht. De afgelopen jaren terug naar mijn roots in het Gooi.

Maanicus Familierecht is het kantoor dat per 1 juli 2017 van start is gegaan en waarbij ik mij volledig toeleg op het personen- en familierecht. Een bijzonder rechtsgebied waarbij je met veel aspecten te maken krijgt; niet alleen de juridische kant van de zaak maar ook de persoonlijke benadering en aanpak maakt het werk als advocaat en mediator zo boeiend en afwisselend. Ieder mens, iedere client heeft zijn eigen verhaal en eigen geschiedenis. Niet onbelangrijk daarbij is dat een ieder zijn eigen beleving en interpretatie heeft van hetgeen is voorgevallen en de juridische vraag die daar bij hoort. Of het nou om een echtscheiding, een gezagkwestie, een vaststelling vaderschap of om alimentatie gaat, iedereen heeft zijn eigen verhaal en belang bij een goed en realistisch advies en een oprechte toehoorder.


In scheidingsprocedures vind ik het een uitdaging om mensen bij te mogen staan in een periode die voor hen vaak als zeer heftig en stressvol wordt ervaren. Emoties lopen regelmatig hoog op en het is belangrijk om aandacht te kunnen besteden aan wat er achter die emoties nu echt speelt. Als dat zichtbaar en bespreekbaar wordt, is er weer ruimte om tot oplossingen te komen.

Natuurlijk lenen niet alle zaken zich voor oplossingen buiten de rechter om en zal dan een procedure uitkomst bieden. Ook dan is het mijn taak om mensen op een goede en eerlijke manier door de procedure te leiden. Daarvoor geldt: hard op de inhoud, zacht op de relatie.